Beko

Healthy family

Zabavno in zdravo ustvarjanje za otroke

Posebni dnevi so odlična priložnost, da otroke vključite v ustvarjanje in zabavno druženje ob pripravljanju zdravih prigrizkov za zabavo. V nasprotju s kupljenimi prigrizki, ki večinoma vsebujejo veliko sladkorjev in maščob nižje kakovosti, vsebujejo predlagani otrokom prijazni recepti pravo sadje, zelenjavo, žitarice in naravne sladkorje. Prigrizki so pisani in zdravi in otroci jih bodo z veseljem delili svojim prijateljem. Poglejmo štiri preproste in hranilne zabavne obroke, ki jih lahko ustvarjate skupaj z otroki.

Otrokom prijazen umetniški projekt s hrano: Bitja iz sadja in zelenjave

V sezoni jagod imate srečo, saj se s temi čudovitimi sadeži zares izživite – njihova rdeča barva in okus sta res čarobna. Vse kar potrebujete so jagode, nekaj topljene čokolade in borovnice za glave. Grozdje, granatno jabolko in pasijonka so prav tako igrive sestavine, ki jih otroci lahko uporabljajo za dekoracijo različnih stvaritev. Grozdje lahko uporabijo za nos, granatno jabolko za pegice, polovico pasijonke pa za presenečena usta. Uporabite lahko različno sadje, s katerim lahko slavite menjavanje letnih časov in sezon sadja. Tako se bodo vaši otroci poučili tudi kaj uporabnega o sezonskem in eksotičnem sadju. Več idej pa najdete tukaj.

Zajtrk ni nič posebnega, če ni zraven mueslijev!

Te preproste, okusne in zdrave lizike bodo zagotove našle privržence tako pri starših kot pri otrocih! Da sploh ne omenjamo, kako zabavno jih se delati! Vse kar potrebujete so muesliji oz. žitarice po vaši izbiri, palčke za lizike/sladoled, banana, tahini ali arašidovo maslo. Banano premažite s tahinijema li arašidovim malom, povaljajte v muesli in nataknite na palčko. Muesli nam omogoča široko paleto opcij. Otroci lahko okrasijo svojo posodo za zajtrk tako, da ustvarijo jesensko pokrajino – odpadli listi so narejeni iz mueslijev, rozine pa ponazarjajo debla dreves. Pustite, da jim domišljija dela, medtem ko ustvarjajo čudovite kompozicije. Nenazadnje pa lahko skupaj z njimi naredite tudi doma pečeni muesli. Peka z otroci ne pomeni nujno samo peka sladkih piškotkov ali tort!

Umetniške in pisane ideje za otroke

Otroci obožujejo pisano pokovko, ampak tista, ki jo lahko najdete v trgovini je največkrat narejena z umetnimi aditivi. Naj vam ponudimo zdravo rešitev. A imejte pripravljen predpasnik! Naredite pokovko z uporabo kakovostnih maščob kot je ekstra deviško oljčno olje ali kokosovo olje. Zraven pripravite sok rdeče pese za obarvanje. Sok je enostaven za pripravo (lahko uporabite mešalnik ali pa ga naredite ročno): naribajte peso in iz naribanih koščkov iztisnite sok. Uporabite stekleničko z razpršilcem in obarvajte pokovko. Otroci bodo uživali v tem delu priprave!

Umetniški projekti s palačinkami!

Otroci bodo imeli ogromno zabave pri sestavljanju različnih delčkov skupaj. Ustvarijo lahko živalce, z uporabo palačink za njihovo telo in sadje kot dodatek s katerimi dopolnjujejo detajle. Nekatere dekorativne opcije so še: jagode za nos, banana za oči, borovnice ali čokoladne mrvice za center oči. Uporabite lahko tudi zelenjavo kot je brokoli ali cvetača s katerimi upodobite drevesa ali grmovje, da lahko živalice postavite v njihovo naravno okolje. Rojstnodnevni zajtrk bi bil odlična priložnost za ustvarjanje takšnih umetnin!

To je le nekaj receptov, s katerimi se lahko zabavate skupaj z otroci. Oni bodo dodali svoje veselje in bodo zagotovo uživali v sovjih zdravih stvaritvah. Nič ni narobe, če dodatke z zdravi prehrani nekaj zabave! Takšne aktivnosti lahko celo spodbudijo zdrave prehranjevalne navade v otrocih, brez da bi to videli kot pritisk staršev. Poskusite.