Beko

Recepti

Bananin kruh

  • Kosilo
  • 1h
  • x6

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo s kokosovim oljem.

2

V veliki skledi zmešamo zmečkano banano, jabolčno čežano, med, jajca, mleko, kokosovo olje, lupinico pomaranče in vanilijo, dokler ne dobimo dobro premešane, kremaste mase.

3

V drugi posodi srednje velikosti zmešamo polnozrnato moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet, mak, kokosove kosmiče in orehe.

4

Suhim sestavinam dodamo mokre in vse skupaj dobro premešamo.

5

Vlijemo v pripravljen pekač, okrasimo z rezinami banane, potresemo z ovsenimi kosmiči.

6

Pečemo 60-70 minut oz. dokler zobotrebec, ki smo ga vstavili v sredino, ne ostane čist, z nekaj drobtinicami na njem.

7

Vzamemo iz pečice, položimo na kovinsko mrežo in počakamo, da se ohladi.

Sestavine

  • 2 zmečkani banani + 1 banana za dekoracijo
  • 180 g medu
  • 150 g nesladkane jabolčne čežane
  • 50 g kokosovega olja
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 4 jajca
  • 220 g mleka po vaši izbiri (mandljevega, kokosovega, posnetega)
  • 200 g polnozrnate moke
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 5 g pecilnega praška
  • 5 g sode bikarbone
  • ½ g soli
  • 5 g zmletega cimeta
  • 30 g kokosovih kosmičev
  • 15 g maka
  • 100 g sesekljanih orehov
  • Naribana lupina pomaranče

Koristno za:

  • Moč
  • Okretnost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA