Beko

Recepti

Božični panj

  • Desert
  • 1h 30min
  • x6 to 8

1

Pečico segrejemo na 180°C

2

Pladenj velikosti 26 x 38 cm namažemo s kokosovim oljem. Nanj položimo peki papir in ga rahlo namastimo. Po kuhinjski krpi na tanko potresemo kokosovo moko velikosti pladnja. Postavimo na stran.

3

Stepemo jajca z vanilijevim ekstraktom, kokosovim oljem, medom in mlekom.

4

Dodamo moko, koruzni škrob, sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in mešamo, da dobimo gladko zmes.

5

Testo vlijemo v pripravljen model.

6

Pečemo 15 do 18 minut.

7

Vse sestavine zmešamo skupaj v mešalniku.

8 a.

Biskvit pustimo stati 3 minute v modelu, nato ga obrnemo na kuhinjsko krpo. Previdno odstranimo peki papir in z nožem odrežemo ½ cm biskvita z vseh robov.

8. b

Začenši z daljšo stranjo, prepognemo 2,5 cm brisače čez rob biskvita in ga previdno zvijemo. Previdno odvijemo. Nežno nanesemo polnilo iz kremnega sira.

9

Ponovno zvijemo in postavimo na servirni krožnik.

10

Diagonalno odrežemo oba konca in odrezane kose položimo tako, da bodo videti kot odsekani deli debla.

11

Sesekljano čokolado stopimo nad paro. Dodamo mleko, kokosovo olje, vanilijev ekstrat in sol.

12

Premažemo s čokoladno glazuro. Z vilico na rahlo potegnemo vzdolž debla in odrezanih vej, da ustvarimo videz lubja.

13

Po želji okrasimo z rezinami mandljev, vejicami rožmarina, cimetovimi palčkami in kokosovo moko.

Sestavine

Biskvit:
  • 240 ml mleka
  • 3 jajca
  • 250 g polnozrnate moke
  • 200 g medu
  • 40 g koruznega škroba
  • 5 g pecilnega praška
  • 5 g sode bikarbone
  • ½ g soli
  • 60 g kokosovega olja
  • 5 g vanilijevega ekstrakta
Polnilo:
  • 240 g kremnega sira
  • 5 g vanilijevega ekstrakta
  • 80 g medu
  • 50 g grškega jogurta
  • 20 ml mleka (po potrebi za želeno gostoto)
Glazura:
  • 240 g sesekljane čokolade
  • 30 g kokosovega olja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli

Koristno za:

  • Okretnost
  • Osredotočenost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA