Beko

Recepti

Burgerji iz črnega fižola

  • Kosilo
  • 1hr
  • x4 to 6

1

Segrejemo 2 jedilni žlici olja.

2

Dodamo čebulo, česen in zeleno papriko ter dušimo 5 minut.

3

Mešanico preložimo v veliko skledo.

4

Indijske oreščke stresemo v sekljalnik in jih sesekljamo.

5

V skledo dodamo papriko in čebulo.

6

V sekljalniku sesekljamo fižol, ki naj bo grobo sesekljan.

7

Fižol dodamo čebuli in papriki.

8

Dodamo še jajce in drobtine ter začinimo s soljo in poprom. Nežno, a temeljito premešamo z rokami.

9

Maso oblikujemo v 6 do 8 polpetov.

10

V ponvi segrejemo 1 jedilno žlico olja in polpete pečemo 5 minut na vsaki strani, dokler niso rjavi in hrustljavi.

11

Po želji dodamo še sir. Zgornjo in spodnjo polovico žemljice premažemo z začimbami.

Sestavine

  • 500 g kuhanega črnega fižola, splaknjenega in odcejenega
  • 50 g rastlinskega olja
  • 1 srednje velika čebula, na drobno sesekljana
  • 1 velika zelena paprika, na drobno sesekljana
  • 3 srednje veliki stroki česna, na drobno sesekljani ali stisnjeni
  • 100 g praženih indijskih oreščkov
  • 120 g fino zdrobljena feta sira ali skuta
  • 1 celo jajce
  • 80 g drobtin
  • Sol in sveže mlet črn poper
  • Sir po želji, na primer čedar ali švicarski (po vaši izbiri)
  • 4 do 6 polnozrnatih žemljic za burgerje, popečenih
  • začimbe po izbiri, na primer ketchup, gorčica
  • dodatki po izbiri, na primer, solata, rezine čebule, kisle kumarice

Koristno za:

  • Hitrost
  • Moč
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA