Beko

Recepti

Ingverjevi piškoti z medom

  • Prigrizki
  • 30'
  • x2 to 4

1

V skledi zmešamo moko, ingver, cimet, sol, nageljnove žbice, sodo bikarbono in pecilni prašek.

2

V majhni skledi zmešamo kokosovo olje, melaso in jajca. Stepamo dokler mešanica ni dobro premešana.

3

Tekočo mešanico vlijemo v mešanico suhih sestavin in zmešamo le toliko, da se sestavine premešajo.

4
Testo oblikujemo v kroglo in ga ovijemo s plastično folijo. Postavimo ga v hladilnik za ½ ure.

5

Otroci naj po površini razporedijo moko.

6

Testo razvaljamo na 1,25 cm debeline.

7

Pečico segrejemo na 180°C.

8

Izrežemo želeno obliko.

9

Piškote položimo na peki papir. Pečemo 12 do 14 minut, okrasimo in postrežemo.

10

Otroci naj okrasijo piškote kot želijo.

Sestavine

  • 310 g polnozrnate moke + nekaj za delovno površino
  • 80 g stopljenega kokosovega olja
  • 160 g melase
  • 1 veliko jajce
  • 5 g mletega ingverja
  • 5 g mletega cimeta
  • ½ g soli
  • 2 g mletih nageljnovih žbic oz. klinčkov
  • 5 g sode bikarbone

Koristno za:

  • Moč
  • Okretnost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA