Beko

Recepti

Juha s tortelini in puranjimi mesnimi kroglicami

  • Večerja
  • 1h
  • x2

1

Zmešamo mletega purana, drobtine, jajce, peteršilj, česen, sol in parmezan ter vse skupaj dobro premešamo.

2

V veliki neoprijemljivi ponvi nad srednje-nizko temperaturo segrejemo 30 g olivnega olja.

3

Dodamo stebelno zeleno, čebulo, korenje in česen. Pokrijemo in zmanjšamo temperaturo na nizko ter dušimo približno 5-6 minut, dokler se zelenjava ne začne mehčati.

4

Dodamo piščančjo jušno osnovo in zvišamo temperaturo na srednje-visoko. Ko juha zavre, jo začinimo s črnim poprom.

5

Oblikujemo majhne kroglice v velikosti oreha.

6

Zmanjšamo temperaturo na srednjo in v juho previdno potopimo mesne kroglice.

7

Kuhamo približno 4 minute.

8

Dodamo torteline in kuhamo, dokler se ne skuhajo, po navodilih na embalaži, približno 7 minut.

9

Ko so kuhani, dodamo mlado špinačo. Zmešamo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Sestavine

Mesne kroglice:
  • 300 g mletega purana
  • 15 g polnozrnatih drobtin
  • 15 g naribanega parmezana
  • 10 g peteršilja, drobno sesekljanega
  • 1 veliko jajce
  • 1 strok česna, sesekljanega
  • 1 g soli
Juha:
  • 15 ml olivnega olja
  • 2 stebla zelene, sesekljana
  • 1 majhna čebula, sesekljana
  • 1 veliko korenje, olupljeno in sesekljano
  • 1 strok česna, sesekljanega
  • 425 g piščančje jušne zasnove
  • 300 g tortelinov s špinačo in sirom
  • 30 g mlade špinače
  • Sveže nariban parmezan za po vrhu

Koristno za:

  • Moč
  • Okretnost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA