Beko

Recepti

Pomaka (dip) iz pečene rdeče pese

  • Kosilo
  • 30'
  • x4

1

Pečico segrejemo na 200 stopinj C.

2

Vsako peso ovijemo v peki papir.

3

Položimo jih na pekač. Pečemo 1 uro ali dokler niso mehke.

4

Peso olupimo in grobo sesekljamo.

5

Dodamo peso, čičeriko, limonin sok, česen, orehe, kumino in tahini.

6

Zmešamo, da dobimo gladko maso.

7

Začinimo s soljo in poprom.

8

Potresemo s feto in listi mete.

9

Postrežemo s pita kruhom na strani.

Sestavine

  • 1 šop rdečih pes, umitih in z odrezanimi konci
  • 5 g mlete kumine
  • 300 g pločevinka čičerike, odcejene, splaknjene
  • 30 ml limoninega soka
  • 1 strok česna, sesekljanega
  • 80 ml tahinija
  • 80 g orehov - sesekljanih
  • 100 g fete - zdrobljene
  • Listi mete, za dekoracijo
  • Pita kruh iz polnozrnate moke

Koristno za:

  • Moč
  • Osredotočenost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA