Beko

Recepti

Rojstnodnevna torta

  • Desert
  • 1hr 30m
  • x4 to 6

1

Pečico segrejemo na 180 ºC.

2

Vse sestavine združite v posodi (banane, javorjev sirup, jajca, vanilijeva pasta in kokosovo maslo).

3

Suhe sestavine združite v drugi skledi (mandljevo moko, polnozrnato moko, laneno moko, posušen kokos in cimet).

4

Zmešajte suhe in mokre sestavine skupaj.

5

Vlijte v model.

6

Pecite 40 minut.

7

V mešalnik dodajte mandlje. Mešajte do gladke zmesi.

8

Dodaje ostale sestavine v mešalnik in mešajte do gladke kremne mase.

9

Indijske oreške približno 2 uri namakamo v topli vodi. Nato jih dodamo v mešalnik.

10

Dodajte kokosovo mleko, javorov sirup in vanilijevo pasto.

11

Mešajmo do gladke kremaste mase. Maso razdelite na 3 dele.

12

Dodajte borovnice, da obarvate maso z oreški.

13

Čokoladni ganache namažemo med plasti.

14

Vso borovničevo kremo premažemo po površju torte.

15

Pokrito hranite v hladilniku do serviranja.

Sestavine

Bananina torta (za eno plast)
  • 3 srednje zrele banane - zmečkane
  • 80 g javorjevega sirupa ali medu
  • 3 jajca
  • 5 g vanilijeve paste
  • 50 g kokosovega olja (stopljenega)
  • 150 g mandljeve moke
  • 200 g polnozrnate moke
  • 25 g lanene moke
  • 30 g skodelica posušenega kokosa
  • 3 g čajna žlička cimeta
  • 5 g pecilnega praška
Čokoladni ganache
  • 2-3 zrela avokada
  • 7-8 dateljev Medjool
  • 6 g surovega kakava v prahu
  • 50 g kokosovega mleka
Borovničeva krema
  • 300 g surovih indijskih oreščkov (čez noč namočenih)
  • 50 g kokosovega mleka
  • 5 g vanilijeve paste
  • 60g javorjevega sirupa
  • 30 zamrznjenih borovnic - zmečkanih

Koristno za:

  • Moč
  • Osredotočenost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA