Beko

Recepti

Sladki špinačni mafini

  • Desert
  • 1h
  • x4

1

Pečico segrejemo na 190°C.

2

Špinačo stresemo v vrelo vodo in kuhamo 3 min.

3

Odcedimo in sesekljamo v sekljalniku.

4

V veliki skledi zmešamo mokre sestavine in špinačni pire.

5

Dobro premešamo.

6

V drugi veliki skledi zmešamo vse suhe sestavine.

7

Mokre sestavine vlijemo v suhe in zmešamo ravno toliko, da se vse skupaj premeša.

8

Modelčke za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in s pomočjo žlice napolnimo modele s testom.

9

Pečemo 18-22 minut.
Ohladimo preden postrežemo.
Za zraven: zmešamo jogurt, med in pomarančno lušino.

Sestavine

  • 250 g polnozrnate moke
  • 7 g cimeta
  • 10 g pecilnega praška
  • ½ g soli
  • 185 g mleka
  • 170 g medu
  • 1 velika banana-zmečkana
  • 180 g špinače
  • 60 g kokosovega olja
  • 2 velika jajca
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta

Koristno za:

  • Hitrost
  • Moč
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA