Beko

Recepti

Špagetne skodelice z mesnimi kroglicami

  • Kosilo
  • 1 h
  • x4

1

Pečico segrejemo na 200 stopinj C.

2

Špagete skuhamo “al dente” in jih odcedimo in splaknemo pod mrzlo vodo.

3

Špagete zmešamo z 2 stepenima jajcema.

3

Špagete zmešamo z 2 stepenima jajcema.

4

Dodamo naribano mocarelo in ½ skodelice naribanega parmezana.

5

Namastimo pladenj za mafine.

6

V modelčke položimo špagete in jih pritisnemo ob dno.

7

Pečemo, dokler ni trdno.

8

V veliki skledi zmešamo mleto govedino, drobtine, česen, preostalo jajce, parmezan in peteršilj.

9

Začinimo s soljo in poprom.

10

Oblikujemo kroglice. Mesne kroglice popečemo na srednje velikem ognju.

11

Čez kroglice prelijemo omako Marinara in 5 minut dušimo.

12

Mesne kroglice položimo v špagetno “gnezdo”.

13

Okrasimo s parmezanom in peteršiljem.

Sestavine

  • 350 g špagetov
  • 3 velika jajca
  • 180 g skodelica naribane mocarele
  • 60 g naribanega parmezana + nekaj za dekoracijo
  • 300 g omake Marinara
  • 500 g mlete govedine
  • 50 g drobtin
  • 1 strok česna, sesekljanega
  • 15 g sesekljanega svežega peteršilja + nekaj za dekoracijo
  • Sol in poper
  • 15 g ekstra deviškega olivnega olja

Koristno za:

  • Moč
  • Okretnost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA