Beko

Recepti

Špinačna pita s testom iz sladkega krompirja

  • Kosilo
  • 1h
  • x

1

Pečico segrejemo na 180 stopinj C.Olupimo krompir in dva krompirja narežemo po dolgem na približno 1/2 cm rezine. Druga dva pa počez na okrogle rezine.

2

V ponev nad srednjo temperaturo vlijemo olje. Vanj položimo plast rezin sladkega krompirja. Popečemo ga na obeh straneh, dokler se ne zmehča.
Odstranimo in položimo na papirnato brisačo. Ponavljamo, dokler ves krompir ni pečen.

3

V isto ponev dodamo čebulo in česen ter ju dušimo.

4

Dodamo zelenje in dušimo, dokler ne oveni. Preložimo na desko za rezanje in drobno sesekljamo.

5

Zelenje stresemo v srednje veliko skledo.

6

Dodamo preostale sestavine in premešamo.

7

V pripravljen tortni model naložimo pečen sladki krompir.

8

Nanj vlijemo špinačno mešanico.
Postavimo v segreto pečico in pečemo 30 – 40 minut.

9

Ko je pečeno, z nožem nežno ločimo krompir od robov pekača. Previdno odstranimo obroč tortnega modela.
Postrežemo toplo.

Sestavine

  • 30 g olivnega olja
  • 4 srednje velikih sladkih krompirjev
  • ½ čebule, drobno sesekljane
  • 2 velika stroka česna, sesekljanega
  • 150 g svežega zelenja (mlad kodrolistni ohrovt, špinača, rukola)
  • 2 jajca, stepena
  • ½ skodelice navadnega jogurta
  • 125 g sira “feta”
  • Sol in poper, po okusu

Koristno za:

  • Moč
  • Osredotočenost
  • Zmogljivost
APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA APPROVED BY NUTRITIONISTS OF FC BARCELONA